تحلیل ابزارهای قدرت (سخت، نرم و هوشمند) در تعاملات هیدروپولیتیکی ایران و افغانستان
خدمات فنی مهندسی و مشاوره
معرفی
قدرت در تعاملات آبی نقش بسیار مهمی ایفا می کند. کشورهای بالادست، عموماً از آب برای به دست آوردن قدرت استفاده میکنند (نمونة آن استفادة افغانستان در بالادست حوضة آبریز هیرمند و هریرود از آب و تأثیر نحوة بهره برداری از آب بر روابط سیاسی) و کشورهای پاییندست عموماً قدرت را برای به دست آوردن آب بکار میبرند (استفادة ایران به عنوان کشور پایین دست حوضة آبریز هیرمند و هریرود از قدرت و تأثیر روابط سیاسی بر بهره برداری از آب).
براین اساس، شناخت مکانیزمهای ایجادکنندة قدرت و به تبع آن بررسی استراتژیها و تاکتیکهای ایجادکنندة موقعیت هیدروپولیتیکی برتر برای انجام اقدامات مقابله با این شرایط برای کشور ایران الزامی است. لذا اتخاذ سیاستهای مناسب برای مقابله با توسعة یکجانبة کشور افغانستان در حوضة آبریز مشترک نیازمند تحلیل و واکاوی دقیق استراتژیهای این کشور میباشد.
دستاوردها و نتایج
این مطالعه کمک خواهد کرد که کشور ایران به صورت راهبردی و استراتژیک بداند در مواجهه با شرایط ایجاد شده در حوضة آبریز هیرمند، چه سیاست ها، استراتژی ها و مکانیزم هایی باید بکار گیرد تا بتواند با تدبیرهایی، به مقابله با اقدامات هیدروپولیتیکی و یکجانبة کشور افغانستان در حوضة آبریز هیرمند بپردازد.
سازمانها و شرکتهای مخاطب
ویژگیها و مزایا
صلاحیتها و توانمندیهای دانشگاه
دانشگاه تربیت مدرس از جمله دانشگاه های کشور است که با داشتن پتانسیل بسیار قوی و خوب در حوزه دیپلماسی آب تلاش دارد که به این حوزه تخصصی با همکاری سازمان ها و نهادهای سیاستگذاری کشور از جمله وزارت نیرو، وزارت امور خارجه و مراکز تخصصی سیاستگذاری ریاست جمهوری به فعالیت های بنیادین و نوین بپردازد.